StoryEditor

Cenná remíza dvadsaťjednotky

22.08.2002, 00:00
Autor:
SITASITAHNHN

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov remizovali v stredajšom medzištátnom priateľskom stretnutí na štadióne v Brne s domácimi českými rovesníkmi 1:1. Vedúci gól mladých Čechov strelil v 29. min. Pešír, po zmene strán sa o vyrovnanie postaral v 63. min. z priameho kopu po teči v múre Dubničan Doležaj. Na zrekonštruovanom štadióne v Brne začali mladí Slováci generálku na septembrovú kvalifikáciu v Turecku veľmi pasívne. Domáci tím prekypoval aktivitou a už v 9. min. musel Mucha vyboxovať do bezpečia strelu kapitána Šírla z priameho kopu a následný pokus Plašila po závare obrana Slovenska zblokovala. Potom Musil prešprintoval jedného z troch "devätnástkarov" v základnej zostave hostí M. Čecha, ale jeho prudká strela išla nad Muchovu svätyňu. Na druhej strane prvýkrát zahrmelo v 19. min., Doležajov pokus z 30 metrov Laštuvka s námahou vyrazil na roh. Ten istý hráč o chvíľu nato pekne našiel Halenára, ale útočník Interu nezakončil tak ako chcel. Česi odpovedali šancami Šírla a Bureša. Viac než tisícka divákov sa dočkala v 29. minúte, keď Šírl spätne priťukol loptu Pešírovi a hrotový hráč z Blšian krásnou strelou z hranice šestnástky trafil pravý horný roh Muchovej bránky -- 1:0. Po zmene strán a viacnásobnom striedaní u oboch mužstiev sa predsa len Slováci dostali viac do hry. Oživenie priniesol najmä Šebo. Práve po faule na slovenského legionára z nemeckého Kolína napriahol z priameho kopu v 63. min najaktívnejší strelec hostí Doležaj a po teči v múre vyrovnal -- 1:1. Mladí českí reprezentanti potom zvýšili obrátky, ale pokus Plašila v 75. min. šiel nad bránku Muchu. Na opačnej strane vystrašil gólmana domácich striedajúci P. Ďuriš. Napriek snahe hráčov Česka sa v závere už stav nezmenil a Slováci pocestujú do Turecka s cennou remízou.

Česko "21" -- Slovensko "21" 1:1 (1:0)
Góly: 29. Pešír -- 63. Doležaj, ŽK: Šírl, Pešír, Besta -- Doležaj, Friga, Obžera, V. Pončák, Kurty, Paulík, Šesták, rozhodovali: Vidlák -- Gulajev, Hranický (všetci ČR), 1 263 divákov.
Česko "21": Laštuvka -- Marek, Besta, Schuster, Bureš (58. Čoupek) -- Musil (88. Živný), Plašil, Polák (69. Herzán), Šírl (46. Sivok) -- Slepička (58. Lafata), Pešír (58. Meduna).
Slovensko "21": J. Mucha ml. -- V. Pončák, Friga, R. Konečný, M. Čech ml. -- Jež (58. P. Ďuriš), Doležaj (84. M. Ďurica), Paulík (90. Hall), Ančic (46. Kurty) -- Obžera (46. Šebo), Halenár (46. Šesták).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 22:26