StoryEditor

Daniel Babka: Slovan je tŕňom v oku ako kedysi Sparta

29.03.2004, 00:00
Druhým finalistom ST extraligy sa po sobotňajšom víťazstve nad Slovanom Bratislava celkovým pomerom 4:3 na zápasy stalo mužstvo HKm Zvolen. V jeho drese sa o postup zo semifinále výraznou mierou zaslúžil obranca Daniel Babka.

V rozhodujúcom siedmom stretnutí série ste asistovali na dva presné zásahy Barteka a sám ste strelili víťazný druhý gól vášho mužstva. Za kľúčového hráča vás označil aj tréner Ján Jaško...
- Nepripisoval by som si žiadne mimoriadne zásluhy. Museli sme to zvládnuť ako kolektív. Siedmy zápas bol psychicky najnáročnejší, lebo bol rozhodujúci. Prehrávali sme, ale predsa sme ukázali vnútornú silu, zomknutosť, ale aj hokejové i morálne kvality. Spočiatku sme boli zakríknutejší, úvodný gól hostí nás zaskočil, ale potom sme sa naštartovali. Veľmi nám pomohlo aj hľadisko, ktoré dodávalo energiu.

V semifinálovej sérii ste až trikrát zvíťazili v predĺžení. Platilo na vaše mužstvo známe pravidlo - šťastie praje pripravenému?
- Predĺženie sa natrénovať nedá. Myslím si, že zavážili naše fyzické dispozície. Máme najvyšších aj najťažších borcov vhodne doplnených technickými hráčmi. Táto kombinácia na Slovan platila.

Patríte medzi skúsených hráčov. V slovenskej lige ste už získali tri majstrovské tituly - dva v drese Slovana a jeden s Košicami. Ako ste vnímali negatívnu atmosféru, ktorú vytvorili obe napadnutia rozhodcov?
- Všetko sa to začalo inzultáciou Zdena Cígera, aj keď tej predchádzal faul naňho. Vážim si ho ako človeka i hráča, lenže práve jeho činom sa začali všetky nechutnosti. Mladí hráči, ktorí sa na to pozerali, zostali dezorientovaní. Nevedeli si utriediť, že dostal dištanc len na šesť zápasov. Potom si mysleli, že môžu aj oni atakovať rozhodcu, veď nič strašné sa nestane...

Zo strany vášho mužstva bolo cítiť voči slovanistom výraznú averziu...
- Určitá averzia voči hlavnému mestu a jeho zástupcom je, to nepopieram. Potom sa, žiaľ, do jedného koša hádžu aj veci, ktoré samotné kluby neovplyvňujú, no na základe vyhroteného vzťahu sa to s nimi spája. Je to podobné ako za čias federálnej ligy, keď bola tŕňom v očiach Sparta Praha.

Už v utorok vás po krátkom odpočinku čaká vo finále Trenčín. Dukle stačili na postup štyri stretnutia, čím ušetrila viac síl. Nebude sedem náročných zápasov so Slovanom pre vás hendikepom?
- Ani nie, sme dobre trénovaní. Veríme si, sme rozbehnutí, preskočená belasá prekážka nás ohromne povzbudila.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 00:33