StoryEditor

Výkup pozemkov pre Kia pod tlakom

13.04.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Žilina Invest prijíma nových ľudí na zabezpečovanie výkupu pozemkov. Konateľ Žilina Invest Juraj Čermák nespresnil ich počet, pripomenul však, že väčšinu práce -- najmä právne služby -- bude Žilina Invest nakupovať od iných subjektov. Podľa Čermáka sa podpisovanie zmlúv s vlastníkmi pôdy začne okamžite po stanovení oficiálnej výkupnej ceny.
"Ak budú prvé súdnoznalecké posudky, tesne po veľkonočných sviatkoch môžu začať právnické a geodetické kancelárie s výkupom. My sme už dnes pod časovým tlakom, pretože na jeseň sa odovzdáva vyrovnaný pozemok, z ktorého bude stiahnutá ornica, kde bude drenážovanie a inžinierske siete," povedal Čermák.
Harmonogram výstavby automobilky Kia pri Žiline je podľa Čermáka rýchlejší ako v prípade výstavby PSA v Trnave. Pripustil, že prípadné vyvlastňovanie by mohlo celý proces prípravy pozemku pre kórejského investora spomaliť.
Žilina Invest bude vykupovať pôdu pre firmy Govinvest I. a Govinvest II., ktoré následne -- aj s nadobudnutým nehnuteľným majetkom -- predá mesto Žilina za symbolickú cenu spoločnostiam Kia Motors a Hyundai Mobis.
Prvý symbolický výkop základov automobilky bol urobený 7. apríla tohto roka, pričom začatie skúšobnej prevádzky v novom závode Kia sa očakáva už koncom roka 2006.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 23:15