StoryEditor

Podnikatelia z Baškortostanu

19.11.2002, 23:00

Podnikateľskú verejnosť určite zaujme informácia, že v dňoch 27. až 28. novembra príde na Slovensko delegácia významných podnikateľov z Republiky Baškortostan (Ruská federácia). Republika Baškortostan sa nachádza na južnom Urale a je bohatá na nerastné suroviny, hlavne ropu, zemný plyn, farebné kovy a drahé kovy (zlato, striebro), ale vyniká aj ťažbou dreva v objeme 5 mil. m3 za rok. Z priemyselných odvetví je rozvinutý hlavne strojársky priemysel, chemický priemysel a spracovanie ropy. Členmi podnikateľskej delegácie budú zástupcovia bánk, chemického, petrochemického, strojárskeho, kovospracujúceho, drevospracujúceho, ľahkého, potravinárskeho, plynárenského priemyslu a obchodných organizácií.
O významnom ekonomickom potenciáli Republiky Baškortostan svedčí aj skutočnosť, že patrí medzi sedem prioritných teritoriálnych celkov Ruskej federácie, s ktorými Slovenská republika rozvíja perspektívnu spoluprácu v rámci vytvorenej Zmiešanej komisie pre obchodno-hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu medzi Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR) a Ministerstvom zahraničných vzťahov a obchodu Republiky Baškortostan.
SOPK v spolupráci s rezortom hospodárstva pripravuje bilaterálne stretnutie slovenských a baškirských podnikateľov, ktoré sa uskutoční 27. novembra o 14.30 hod. v sídle MH SR na Mierovej ul. 19 v Bratislave. Nasledujúci deň (28. novembra) môžu zástupcovia slovenských firiem pozvať potenciálnych baškirských partnerov na návštevu svojich prevádzok.
Bližšie informácie o pripravovanej podnikateľskej misii poskytuje Útvar zahraničných vzťahov SOPK, Ing. M. Pribylinová, tel.: 02/54 43 38 46, fax: 02/54 43 07 54, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podnikatelske-forum, menuAlias = podnikatelske-forum, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 22:42