StoryEditor

Microsoft predstavil Windows Media

06.09.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

Microsoft Corp. predstavil novú verziu softvéru Windows Media v nádeji, že predbehne konkurenciu v úsilí vytvoriť dominantnú platformu pre internetovú zábavu. Windows Media 9 ponúka celý rad funkcií, napríklad priestorový zvuk (surround sound) pri prehrávaní zvukových aj obrazových súborov, ktoré môžu byť malé, ale aj v rozsahu nosičov DVD. Nový prehrávací softvér, dostupný na internetovej stránke Microsoftu, obsahuje sekciu služby (services), ktorá ponúka prístup k mnohým mediálnym stránkam, napríklad Intertainer.
Microsoft nenúti svojich partnerov, aby svoje služby ponúkali prostredníctvom prehrávača. Tento prístup sa tak podstatne líši od nachádzajúcej služby Xbox Live, v rámci ktorej chce Microsoft kontrolovať sieť a vyberať všetky poplatky v mene nezávislých vydavateľov. Microsoft si vývoj digitálnych médií stanovil za jednu z priorít, o čom svedčí debut hracej konzoly Xbox či špeciálna verzia operačného systému Windows XP Media Center Edition, ktorá sa koncom roka objaví v novej sérii počítačov, vybavených diaľkovým ovládačom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 11:26