12.12.2001, 23:00
Autor:
TASRTASR

Minister vnútra Ivan Šimko včera vymenoval do funkcie splnomocnenca Ministerstva vnútra SR na zabezpečenie štátnej hranice Oľgu Šimorovú. Nová splnomocnenkyňa je doktorkou práv, má kapitánsku hodnosť a doteraz pôsobila na Úrade hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru.
Nový názov TV Global by mal byť definitívne známy 20. decembra. Podľa generálneho riaditeľa TV Global Richarda Rybníčka bolo na Úrade priemyselného vlastníctva SR z hľadiska ochrany zaregistrovaných sedem alebo osem názvov, o ktorých sa uvažuje. Ide napríklad o tituly Nova Sk, Nova Slovensko, JOJ TV a ďalšie.
Včera doručili na Najvyšší súd SR spis a rozsudok v kauze Mikuláša Černáka, obžalovaného z únosu a vraždy Poliaka Grzegorza Szymaneka. Najvyšší súd SR sa bude zaoberať odvolaním prokurátorky proti oslobodzujúcej časti rozsudku, ktorý vo veci vyhlásil Krajský súd v Banskej Bystrici 5. októbra.
Úspornou kombináciou železnej konštrukcie z betónových stropov a skleného plášťa vznikol trojpodlažný rodinný dom v Stupave, ktorého projektanti získali prestížnu Cenu Dušana Jurkoviča 2001 za prínos do slovenskej architektúry. Autorom víťazného projektu je slovensko-česká dvojica Ján Studený a David Kopecký.
Sekretariát splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity Kláry Orgovánovej sa rozhodol formou stáží zaškoliť mladých rómskych aktivistov pôsobiacich v regiónoch s najhoršou sociálnou a ekonomickou situáciou. Pôjde o týždňové turnusy, na ktorých sa účastníci oboznámia s prácou priamo na sekretariáte splnomocnenkyne. Prví stážisti budú zo Spiša a do Bratislavy prídu v pondelok 17. decembra.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:12