29.05.2003, 00:00

BASKETBAL. Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) na zasadnutí v Paríži rozhodla o tom, že svetový šampionát basketbalistov bude mať od roku 2006 až 24 účastníkov. Podľa toho by na MS hralo 6 európskych tímov, tri africké, päť amerických, dva ázijské, dva z Oceánie plus usporiadateľ Japonsko a obhajca titulu. (TASR)
CYKLISTIKA. Víťazom 17. etapy 86. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Giro d´Italia sa stal Talian Alessandro Petacchi. Etapa viedla zo Salice Terme do Asti a merala 117 km. Petacchi, ktorý si tak na svoje konto pripísal už šiesty etapový triumf na tohtoročnej Giro d´Italia, prešpurtoval v peknom súboji Čecha Jána Svoradu. Na čele priebežného poradia je Talian Gilberto Simoni. (TASR)
FUTBAL. Včerajší finálový zápas futbalovej Ligy majstrov medzi AC Milánom a Juventusom Turín sa skončil po uzávierke HN. (hn) u Útočník čílskeho futbalového klubu Colo Colo Ivan Zamorano oznámil, že tento rok ukončí svoju aktívnu kariéru. "Už sa len musím rozhodnúť, kedy presne to urobím -- či teraz po skončení Apertury alebo až na konci roka," povedal 36-ročný bývalý hráč Interu Miláno a Realu Madrid na internetovej stránke Vivefutbol. (SITA)
HOKEJ. Slovenský reprezentant Stanislav Gron podpísal ročný kontrakt s fínskym klubom TPS Turku. Odchovanec Slovana Bratislava pôsobil v minulej sezóne v drese českého extraligistu HC Vítkovice. O služby 24-ročného útočníka malo záujem viacero ruských a fínskych klubov. "Nebudem ich konkretizovať. Stano chcel hrať vo Fínsku a podľa toho sme sa riadili. Turku má kvalitný tím a vysoké ambície a verím, že to bude pre neho dobrý klub," povedal hráčov agent David Volek. (TASR) u Tréner Lindy Ruff podpísal s tímom zámorskej NHL Buffalo Sabres nový trojročný kontrakt. Na pozícii generálneho manažéra klubu, ktorý v tejto sezóne zápasil s finančnými ťažkosťami, zároveň zostáva Darcy Regier. Lindy Ruff v Buffale pôsobí už šesť sezón a v úvodných štyroch sezónach doviedol svojich zverencov do play-off. (TASR)
OLYMPIZMUS. Predstavitelia Austrálskej antidopingovej športovej agentúry (ASDA) vyhlásili masívny boj proti dopingu medzi vlastnými reprezentantmi. Jeho súčasťou budú častejšie kontroly u austrálskych športovcov pred budúcoročnými OH v Aténach. Výkonný šéf ASDA John Mendoza informoval, že austrálski športovci sa podrobia najväčšiemu antidopingovému programu podporovanému vládou v histórii tejto krajiny. V priebehu najbližších 12 mesiacov by sa malo vykonať 3 800 individuálnych testov, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom viac ako o 500. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 08:38