StoryEditor

Znepokojenie firiem v Iraku

22.01.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR

Americké spoločnosti, ktoré sa uchádzajú o kontrakty v rámci rekonštrukcie Iraku v celkovej hodnote 18,6 miliardy USD (v prepočte takmer 600 miliárd Sk), sa obávajú nezrealizovateľnosti svojich plánov. Hrozbu vidia v dátume 1. júl tohto roka, keď by americká správa nad krajinou mala prejsť späť na Iračanov. Záujemcovia o kontrakty však už teraz majú kvôli bezpečnostnej situácii problémy kontaktovať sa s príslušnými ministerstvami, aby proces dostavby krajiny urýchlili.
Reprezentanti viac ako 500 koncernov sa v súčasnosti dožadujú vykreslenia reálnej situácie súvisiacej so 17 kontraktmi, ktoré by americká strana mala firmám prideliť začiatkom marca. David Nash, ktorý je za ne v rámci americkej správy v Iraku zodpovedný, sa zatiaľ zdráha dať spoločnostiam akékoľvek záruky. Perspektívne zmluvné firmy musia pred udelením kontraktu tiež uviesť detaily, ako sú pripravené zveriť rekonštrukčné práce domácim obyvateľom. Po 1. júli sa totiž tieto koncerny musia pripraviť na úplne odlišnú právnu štruktúru v krajine, čo môže spôsobiť viacero nečakaných problémov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 09:54