StoryEditor

Aktuálne správy

03.05.2002, 00:00

K 30. aprílu 2002 boli príjmy štátneho rozpočtu 72,174 mld. Sk (32,8 percenta celoročného plánu), výdavky 85,671 mld. Sk (33,2 percenta celého roka). Schodok bol 13,497 mld. Sk (35,5 percenta celoročného plánu), z toho z bežného hospodárenia 4,133 mld. Sk a podľa § 12 (náklady na reštrukturalizáciu) 9,364 mld. Sk.
Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) so sídlom vo Viedni vyzval vlády celého sveta na rešpektovanie slobody tlače. Pri príležitosti dnešného Svetového dňa slobody tlače IPI zdôraznil, že po útokoch z 11. septembra mnohé vlády sprísnili zákony, ktoré by mohli obmedziť slobodu názorov. (TASR)
EÚ rozšírila svoj zoznam zakázaných teroristických organizácií o kurdských separatistov a povstalcov bojujúcich proti iránskej vláde. Podľa diplomatov sa na zoznam dostala separatistická Strana kurdských pracujúcich, ktorá od polovice apríla pôsobí pod novým názvom Slobodný a demokratický kongres Kurdistanu. (TASR)
Indické federálne polovojenské sily prevzali kontrolu nad bezpečnosťou mauzólea Tádž Mahal po tom, ako úrady dostali elektronickou poštou hrozbu o možnom útoku islamských extrémistov na národnú pamiatku. Objekt patrí medzi najväčšie divy islamskej architektúry. V roku 1630 ho dal postaviť indický panovník Šáchdžahán. (TASR)
Trojica Írov podozrivých z členstva v odštiepeneckej frakcii Írskej republikánskej armády, ktorých minulý rok zatkli na Slovensku pri pokuse o nákup zbraní, včera pred londýnskym súdom uznala obvinenia z pokusu o pašovanie zbraní. (TASR)
"Mušarráf nie je demokrat, ale nie je to ani žiadny sukin syn -- ako kedysi o nesympatickom, ale užitočnom nikaragujskom diktátorovi Somozovi hovoril americký prezident Roosevelt. Považovali sme ho za hrádzu proti islamským extrémistom, on ich však v poslednom čase hromadne púšťa na slobodu," tvrdil včera Daily Telegraph. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/v-skratke, menuAlias = v-skratke, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 15:04