StoryEditor

Krátko zo zahraničia

19.02.2002, 23:00

Najmenej jednu raketu včera odpálila izraelská bojová helikoptéra na kanceláriu islamskej militantnej skupiny Hamas v utečeneckom tábore Džabalíja na severe pásma Gazy. Ako informovali palestínske zdroje, zásah si vyžiadal tri ľudské obete. (TASR)
Americké ministerstvo obrany (Pentagón) plánuje poskytovanie správ, možno dokonca falošných informácií, zahraničným médiám v rámci novej snahy ovplyvniť postoje verejnosti a tvorcov politiky v iných krajinách. Nedávno vytvorený vojenský Úrad pre strategický vplyv navrhuje ďalšie rozšírenie obvyklého postupu šírenia informácií v nepriateľských krajinách. (TASR)
Turecká polícia zadržala na východe krajiny tri osoby pre podozrenie zo spojenia s teroristickou sieťou Usámu bin Ládina Al-Kajdá. Ako včera oznámil predstaviteľ tureckého ministerstva vnútra, podozrivých zatkli vo východnej provincii Van, hraničiacej s Iránom. (TASR)
Bilancia vlaňajšej turistickej sezóny v Rakúsku potvrdila trend zvyšovania príjmov -- tie, v tomto pre alpskú republiku osobitne dôležitom rezorte, dosiahli v uplynulom roku už 24,9 miliárd eur. Je to bezmála o 7 percent viac ako v roku 2000. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 10:18