StoryEditor

Remeslá

17.05.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

Ľudové remeslá sa 8. mája prvýkrát predstavili v bratislavskej zoologickej záhrade. Prehliadka má byť začiatkom tradície takýchto podujatí počas voľných sviatočných dní v sezóne. (TASR)

Projekt Virtuálneho múzea ľudovej umeleckej výroby na Slovensku pripravuje bratislavské Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV). Zámerom projektu je vytvoriť internetovú databázu diel a remeselných postupov. (TASR)

Takmer zabudnuté ľudové remeslá sa snažia oživiť obecné úrady v Gabčíkove a Dolnom Štále, spolu s okresným úradom práce v Dunajskej Strede a so závodom Lesníckeho výskumného ústavu. Vypracovali projekt, ktorý spája pestovanie a využitie vyšľachtených druhov vŕb, rekvalifikáciu evidovaných nezamestnaných na výrobu predmetov z prútia, kukuričného šúpolia, viazanie rybárskych sieti, založenie podnikateľských aktivít až po odbyt produktov. (TASR)

Netradičný trojtýždňový kurz drotárstva ukončili v apríli v Turčianskych Kľačanoch. Kurzom chce obec svojpomocne riešiť problémy nezamestnaných žien. (TASR)

Červenokamenské remeselné trhy koncom apríla zvýšili priemernú návštevnosť hradu Červený Kameň v lokalite obce Častá v okrese Pezinok. Záujemcovia obdivovali výrobky z drôtu, kovu, dreva či kože. (TASR)

V Múzeu slovenskej dediny v Martine 5. mája slávnostne sprístupnili usadlosť Nolčovo. Súčasťou podujatia boli ukážky remesiel z tejto rázovitej turčianskej dediny. Na 19. mája pripravujú podujatie Remeslo má zlaté dno. (TASR)

Výstavu Z reštaurátorskej tvorby Považského múzea (PM) v Žiline začiatkom mája sprístupnili v priestoroch Budatínskeho zámku. Expozícia predstavuje aj vlastnú tvorbu zamestnancov v oblasti výtvarného umenia a umeleckého remesla.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 03:30