StoryEditor

Výnimočný stav v Taliansku

20.03.2002, 23:00
Autor:
TASRTASR

Vláda premiéra Silvia Berlusconiho včera vyhlásila výnimočný stav na celom území Talianska, aby mohla intenzívnejšie čeliť problému ilegálnej imigrácie.
"Ilegálne prisťahovalectvo nadobudlo v ostatných dňoch také rozmery, že by sa proti nemu malo okamžite zakročiť na úrovni Európskej únie. Brusel by mal vypracovať spoločnú a účinnú stratégiu proti krajinám, hromadne opúšťaným najchudobnejšími vrstvami obyvateľstva, ktorých prvou stanicou na úteku pred biedou je veľmi často Taliansko," píše sa v komuniké talianskej vlády.
Taliansko v súčasnosti čelí problému ilegálnej imigrácie viac ako inokedy. Do sicílskeho prístavu Catania v pondelok priplávala loď s 1 000 imigrantmi zväčša kurdského pôvodu. Išlo o najväčší transport utečencov, aký kedy priplával k brehom Sicílie. Na záchrannej operácii sa zúčastnili stovky ľudí, vrátane talianskeho námorníctva, polície a Červeného kríža. Taliansky denník Corriere della Sera informoval o tom, že talianske pobrežné hliadky registrujú ďalšie štyri lode s ilegálnymi imigrantmi na palube. Všetky tieto lode údajne majú nasmerované do Talianska.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 16:14