StoryEditor

Do fondov pribudlo vyše 548 miliónov

08.07.2004, 00:00

Čisté predaje podielov v uplynulom týždni opäť prekročili hranicu pol miliardy korún, keď dosiahli úroveň vyše 548 miliónov. Ako obvykle sa najviac darilo konzervatívnym fondom peňažného trhu, do ktorých smerovalo vyše 394 miliónov korún. Druhou najpredávanejšou kategóriou boli dlhopisové fondy s čistými predajmi takmer 122 miliónov korún. Zmiešané fondy si polepšili o takmer 17 miliónov korún a investície do akciových fondov dosiahli približne 15 miliónov. Mierne negatívnu bilanciu zaznamenali iba fondy fondov, z ktorých investori vybrali vyše 19-tisíc korún.
Z pohľadu správcovských spoločností najviac investícií Slovákov smerovalo do VÚB Asset Managementu s prírastkom vyše 212 miliónov korún. Druhú a tretiu priečku spomedzi správcovských spoločností podľa čistých predajov fondov v minulom týždni obsadili Asset Management Slovenskej sporiteľne (prírastok takmer 195 miliónov Sk) a Pioneer Investments (čisté predaje viac ako 71 miliónov Sk). Medzi fondmi za uplynulých sedem dní dominoval VÚBAM -- Peňažný korunový fond s investíciami vyše 176 miliónov. Za ním nasledujú SPORO Korunový peňažný fond s nárastom spravovaného majetku o vyše 164 miliónov. A prvú trojku uzatvára TAM -- Korunový peňažný s čistými predajmi takmer 85 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
18. apríl 2024 18:22