StoryEditor

Podniky a trhy v skratke

25.04.2002, 00:00


Spoločnosť Ahold Retail Slovakia otvorí dnes piaty hypermarket Hypernova na Slovensku. Po Považskej Bystrici a Michalovciach, kde začali tieto hypermarkety fungovať v decembri 2001 a Zvolene a Lučenci, kde boli otvorené v marci tohto roku, pribudne ďalšia prevádzka v areáli Avion Shopping Parku na Ivanskej ceste v Bratislave. Do roku 2003 chce mať Ahold v SR 20 až 25 hypermarketov a megamarketov Hypernova. (hn/den)
Plánovaný celkový objem tržieb Železničnej spoločnosti (ŽS), a. s. z výkonov vo verejnom záujme pri zachovaní súčasnej úrovne regulovaného cestovného a štruktúry a výšky poskytovaných zliav pre tento rok predstavuje 2,005 mld. Sk. Najväčší podiel na týchto tržbách bude mať v tomto roku kategória základné cestovné, kde by mali tržby z obyčajného cestovného dosiahnuť 888,1 mil. Sk. (SITA)
Topvar, a. s., Topoľčany v prvom štvrťroku vyrobil a predal 128 tis. hektolitrov (hl) piva, teda o deväťtisíc hl viac ako v rovnakom období vlaňajška. V tohtoročnom podnikateľskom zámere plánuje predať 655 tis. hl "zlatého moku". (TASR)
Správca konkurznej podstaty Slovenských lodeníc, a. s., Komárno (SLK) vyhlásil tretie kolo výberového konania na predaj majetku tzv. starých lodeníc. Správca ponúka na predaj 73 akcií ZŤS Martin a 6-percentný podiel lodeníc v cyperskej spoločnosti Komárno Shipping Company Limited. Na predaj sú aj materiálové zásoby. Svoje ponuky môžu záujemcovia doručiť do 17. mája. (SITA)
Približne 50 nových pracovných miest vytvorila v prvej etape firma Pet Products v Sečovciach v okrese Trebišov, ktorá v týchto dňoch začala experimentálnu výrobu, zameranú na krmivo pre psov. Ide zatiaľ o prvú slovenskú prevádzku na výrobu tejto komodity. Spolumajiteľ firmy Róbert Vysoký spresnil, že fungovať začali vďaka americkému kapitálu, za ktorý nakúpili výrobné a baliace linky domácej výroby. (TASR)
AVC, a. s., Čadca vykázala vlani po zdanení stratu takmer 10 mil. Sk. Spoločnosť bola vlani zisková v oblasti prevádzky, keď z nej evidovala zisk 30,2 mil. Sk, na druhej strane výsledok z finančných operácií bol v červených číslach na úrovni 39,9 mil. Sk. (SITA)
Výrobca vlnárskych tkanín Slovena, a. s., Žilina ukončil prvý kvartál s celkovými výnosmi 72,901 mil. Sk. Tržby za vlastné výrobky a služby zrealizovala v hodnote 65,688 mil. Sk a tržby z predaja tovaru dosiahli 1,099 mil. Sk. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:59