StoryEditor

EBOR podporuje expanziu poisťovne

28.07.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

V rámci zmluvy, ktorú v piatok podpísal šéf rakúskej poisťovne UNIQA Konstantin Klien a finančný riaditeľ Európskej banky pre rozvoj a obnovu (EBOR) Kurt Geiger, poskytne EBOR rakúskej poisťovni 70 mil. eur. Časť peňazí má slúžiť na financovanie expanzie rakúskej poisťovne v regióne strednej a vo východnej Európy (SVE), za ďalšiu časť dostane európsky finančný inštitút podiely v dcérskych spoločnostiach UNIQA v tomto regióne.
Ide o doteraz najväčšiu sumu, ktorú kedy EBOR poskytla poisťovacej spoločnosti sa účely expanzie v regióne SVE. Ako informovali zástupcovia UNIQA, poisťovňa momentálne rokuje o vstupe na poľský trh, v dohľadnom čase by mali nasledovať projekty na Slovensku a v Maďarsku.
Poisťovňa UNIQA a EBOR spolupracujú už od roku 1998. Spolupráca, ktorá má formu rámcového dohovoru, bola doteraz obmedzená na pár krajín. V rámci zmluvy mala EBOR podiel v dcérskych spoločnostiach UNIQA v Českej republike a Chorvátsku. Podľa novej zmluvy sa spolupráca oboch inštitúcií rozširuje na 27 krajín, v ktorých pôsobí EBOR.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
25. apríl 2024 15:42