StoryEditor

Malá výhra zahraničných firiem

01.07.2004, 00:00

Najvyšší súdny dvor v Spojených štátoch amerických rozhodol o čiastočnom víťazstve medzinárodných obchodných kruhov, keď hoci v menšom rozsahu povolil, aby sa pozorne vyberané súdne spory neamerických firiem voči iným neamerickým spoločnostiam mohli riešiť na pôde amerického súdu a predišlo sa tak zneužívaniu amerického súdneho systému, uviedol denník Financial Times. Využívanie amerického súdu na všetky súdne spory neamerických firiem však Najvyšší súdny dvor USA zamietol.
Americká justícia v tejto súvislosti zavádza nové dôležité kritériá, ktoré budú presne definovať, aké súdne spory sa budú môcť riešiť na pôde amerického súdu, budú sa týkať hlavne sporov, ktoré sa budú viesť proti veľkým korporáciám.
Robin Conrad z americkej obchodnej komory uviedol: "Rozhodnutie najvyššieho súdu ponecháva dostatok priestoru na rozhodovanie pre súdy nižšej inštancie, ktoré len nedávno vyšli v ústrety neamerickým firmám a rozšírili platnosť amerického protimonopolného zákona aj na zahraničie."

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 05:47