StoryEditor

Rusko aj bez viacerých opôr favoritom

03.09.2004, 00:00

Slovenská futbalová reprezentácia priletela včera popoludní s hodinovým meškaním do Moskvy, kde sa v sobotu na štadióne Dinama stretne v zápase roka s ruskou zbornou. Tréner Dušan Galis urobil v nominácii na vrcholný súboj jesennej časti kvalifikácie oproti úvodnému duelu 3. skupiny s Luxemburskom (3:1) iba jednu zmenu, keď namiesto útočníka Žiliny Šestáka, ktorý cez víkend vstúpi do stavu manželského, povolal Brešku z Panionisu Atény. "V Rusku ide kvalita ligy hore. Majú veľmi kvalitných hráčov a myslím si, že budú jedným z favoritov, pretože majstrovstvá Európy im nevyšli tak, ako si predstavovali. Určitú krivdu cítili po zápase s Portugalskom, kde im rozhodcovia vylúčili brankára a na druhej strane neodpískali jedenástku," povedal tréner Galis, ktorý má zatiaľ pri reprezentácii bilanciu jedného víťazstva, dvoch remíz a troch prehier. "Futbal nemá logiku, ale verím, že pri správnej koncentrácii našich hráčov a správnej taktike, by sme mohli urobiť dobrý výsledok. Je to podobná škola, často sme v minulosti hrávali proti sebe, máme k sebe blízko, ale kvalita jednotlivých hráčov ruskej reprezentácie je naozaj veľmi vysoká."
Ruskí futbalisti zväčša vynikajú rýchlosťou, čím sa stávajú pre súperove defenzívne rady smrtonosnou zbraňou. "Majú veľmi dobrú ofenzívu, vo výbornej forme je najmä útočník Petrohradu Keržakov, a tak čakám, že to bude dobrý zápas. Favoritom je ruské mužstvo. Škoda, že nám bude chýbať rýchly Šesták, ale keď si plánoval svadbu nevedel a nemohol vedieť, že bude v nominácii," pokračoval slovenský lodivod a k predpokladanej zostave dodal: "Určité debaty sme už mali o tom, ako asi nastúpime, ale chcem si ešte vypočuť názory viacerých hráčov. Kostru mám v podstate hotovú, ešte rozmýšľam o dvoch postoch."
Trénerovi domácich Georgijovi Jarcevovi bude v zostave chýbať niekoľko hráčov. Najväčšou stratou je absencia brankára Sergeja Ovčinnikova (Lokomotiv Moskva), ktorý utrpel v poslednom kole ruskej ligy otras mozgu. Nahradiť v bránke by ho mal Čontofalského kolega zo Zenitu Petrohrad Vjačeslav Malafejev. Zo základnej zostavy Jarcevovi vypadli navyše stredopoliar Vladimir Bystrov (Petrohrad) a útočník Dmitrij Syčev (Lok. Moskva), obaja mali problémy so zranením kolena. V nominácii Ruska je iba jeden legionár -- Alexej Smertin z FC Chelsea, najviac štyroch hráčov do reprezentácie vzišlo zo Zenitu Petrohrad.
NOMINÁCIA SR:
Brankári: König (Ostrava), Čontofalský (Petrohrad), obrancovia: Kratochvíl (Denizlispor), Petráš (Sparta Praha), Varga (Celtic Glasgow), Zabavník (CSKA Sofia), Hanek (Dinamo Moskva), Čech (Sparta Praha), stredopoliari: Michalík (Sparta Praha), Greško (Blackburn), Karhan (Wolfsburg), Demo (Mönchengladbach), Janočko (Austria Viedeň), Mintál (Norimberg), útočníci: Reiter (Olomouc), Sz. Németh (Middlesbrough), Vittek (Norimberg), Breška (Panionios Atény).

KVALIFIKÁCIA MS 2006
Skupina 1: Fínsko -- Andorra (16), Rumunsko -- Macedónsko (19.30) u skupina 2: Albánsko -- Grécko (20.45), Turecko -- Gruzínsko (19), Dánsko -- Ukrajina (20) u skupina 3: Rusko -- SR (17), Lotyšsko -- Portugalsko (19.15), Estónsko -- Luxembursko (17) u skupina 4: Írsko -- Cyprus (16), Francúzsko -- Izrael (20.45), Švajčiarsko -- Faer. ostrovy (17.30) u skupina 5: Taliansko -- Nórsko (20.45), Slovinsko -- Moldavsko (20.15) u skupina 6: Sev. Írsko -- Poľsko (16), Azerbajdžan -- Wales (18), Rakúsko -- Anglicko (20.30) u skupina 7: Belgicko -- Litva (20.15), San Maríno -- SČH (20.30) u skupina 8: Island -- Bulharsko (17), Chorvátsko -- Maďarsko (20.30), Malta -- Švédsko (20.45).

01 - Modified: 2002-12-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nemecké textilky smerujú do cudziny 02 - Modified: 2002-12-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Digitálna budúcnosť Afganistanu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 11:32