StoryEditor

Gáboríkova exhibícia proti Ottawe

17.03.2004, 23:00
Autor:
SITASITA

Marián Gáborík si v utorkovom stretnutí NHL pripísal na svoje konto päť bodov a rozhodol o víťazstve hokejistov Minnesoty 5:2 nad Ottawou. Slovenský útočník dosiahol druhý hetrik v sezóne, siedmy v kariére a navyše zaznamenal dve presné prihrávky. Svoje maximum však Gáborík neprekonal, pred dvoma rokmi vo Phonixe (1:6) totiž strelil dva góly a štyrikrát asistoval. "Psychicky je pre mňa dôležité, aby sa mi vydaril úvod stretnutia. Je jedno, či to je dobrá strela, prihrávka alebo defenzívny zákrok," povedal 22-ročný Gáborík, ktorý mal do zápasu s Ottawou na svojom konte len 11 gólov, čo je po predchádzajúcich dvoch 30-gólových sezónach sklamaním. "Bolo by skvelé, keby mal takéto zápasy už na začiatku sezóny a zdvihol si sebavedomie, ktoré by mu určite pomohlo," povedal tréner Minnesoty Jacques Lemaire. V drese Ottawy vsietil svoj 33. presný zásah v sezóne Marián Hossa.
V Západnej konferencii sa v priamom súboji o play-off stretli Los Angeles a St. Louis. V drese domácich strelil jeden gól Ľubomír Višňovský, na ktorý mu prihrával Jozef Stümpel, ale Kings podľahli svojmu súperovi 3:5. Los Angeles sa po prehre prepadlo na deviatu nepostupovú pozíciu, keď ho predbehlo práve St. Louis. Dôležitý krok k postupu do bojov o Stanleyho pohár urobili hráči New York Islanders, ktorí zdolali vedúci tím Východnej konferencie Tampu Bay 3:1. Mužstvo kapitána slovenskej reprezentácie Miroslava Šatana, Buffalo, tak stráca z deviatej priečky na postupové ôsme miesto Islanders už šesť bodov.
Výsledky NHL: Tampa Bay -- NY Islanders 1:3, Toronto -- Boston 1:2, Montreal -- Colorado 4:2, Pittsburgh -- Washington 4:1, Detroit -- Calgary 1:4, Minnesota -- Ottawa 5:2 (Gáborík 3+2 -- Marián Hossa 1+0), Dallas -- San Jose 3:3, Edmonton -- Columbus 3:2, Phoenix -- Anaheim 2:3 pp, Vancouver -- Nashville 2:2, Los Angeles -- St. Louis 3:5 (za domácich Višňovský 1+0, Stümpel 0+1).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 08:54