StoryEditor

St. Nicolaus na ceste do Európy

19.02.2003, 23:00

Výsledkom racionalizácie a modernizácie výroby, ktorú tradičný slovenský producent liehovín a potravinárskych pochutín, akciová spoločnosť St. Nicolaus z Liptovského Mikuláša, naštartoval v roku 1999, sú výrazne lepšie hospodárske výsledky. Po mierne horšom výsledku v roku 2001 vlaňajšie hospodárenie už bolo vyrovnané a zodpovedá vývoju trhového prostredia. Povedal to generálny riaditeľ podniku Ondrej Macko.
Predvlani v St. Nicolause zrušili starú prevádzku v centre mesta. Na okraji Liptovského Mikuláša zároveň začala pracovať prevádzka s novou plniacou linkou. Proces modernizácie a zvyšovania efektívnosti výroby pokračoval aj minulý rok, keď spoločnosť investovala do nových výrobných a informačných technológií viac ako 10 mil. Sk. "Zámer skvalitniť produkciu a urobiť ju konkurencieschopnou aj v podmienkach otvoreného a neustále sa meniaceho trhového prostredia sa naplnil," konštatoval O. Macko.
V nastúpenom trende chce firma pokračovať aj tento rok. Jej zámerom je minimálne udržať dosiahnuté hospodárske výsledky. St. Nicolaus sa dlhodobo a cielene pripravuje aj na vstup Slovenska do EÚ. Podľa O. Macka je v súčasnosti jediným slovenským producentom liehovín, ktorý spĺňa prísne normy únie na organoleptické a fyzikálne vlastnosti liehu. Postupne sa mení a upravuje aj formálna stránka výrobkov, čiže etikety, balenie a názvoslovie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 22:22