StoryEditor

O cenách energií sa rozhodne v piatok

09.11.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR
O nových cenách zemného plynu a elektrickej energie bude regulačná rada Úradu pre reguláciu sieťových odvetví rozhodovať v piatok. Potvrdil to hovorca ÚRSO Miroslav Ľupták.

O nových cenách zemného plynu a elektrickej energie bude regulačná rada Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) rozhodovať v piatok. Potvrdil to hovorca ÚRSO Miroslav Ľupták. Poslednou spoločnosťou, ktorá má zaslať podklady na prípravu budúcoročných cien energií, je Východoslovenská energetika (VSE). "Po dohode s ÚRSO tak urobíme v pondelok," uviedla hovorkyňa VSE Anna Pančurová. Západoslovenská energetika zaslala podklady už v piatok, avšak podľa M. Ľuptáka dnes ešte musí doplniť dodatočné informácie, ktoré od nich ÚRSO požaduje. Slovenský plynárenský priemysel a Stredoslovenská energetika predložili tieto materiály už 31. októbra. Regulácia sa týka tiež vodného aj stočného, pričom úrad očakáva, že návrhy nových cien by mohlo predložiť asi 100 subjektov.
ÚRSO má zo zákona na spracovanie materiálov k príprave cien tridsať dní. Všetky návrhy musí schváliť regulačná rada, a to nadpolovičnou väčšinou z jej šiestich členov. Prekážkou v rozhodovaní rady môže byť to, že v súčasnosti má len štyroch členov, a teda schváleniu podlieha súhlas celej rady. Chýbajúcich dvoch členov, ktorým sa skončil mandát v polovici októbra, nahradia noví ľudia. Parlament síce už rozhodol o svojich nových kandidátoch, avšak vláda ešte nie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 05:46