StoryEditor

Krátke správy

24.09.2004, 00:00

ATLETIKA. Štvornásobný strieborný medailista z olympijských hier šprintér Frank Fredericks definitívne ukončil svoju mimoriadne úspešnú kariéru. Pre namíbijského atléta bol posledným podujatím míting v japonskej Jokohame. "V atletickej kariére som nezískal len olympijské zlato, a práve preto by som mal ešte pokračovať ďalej. Ale o štyri roky v Pekingu by som už nemal šancu v súboji s mladíkmi. Myslím si, že naozaj nastal čas definitívne povedať -- dovidenia," zdôraznil Fredericks. (SITA)
CYKLISTIKA. Francúzsky reprezentovať Richard Virenque by mal podľa francúzskeho denníka Le Monde dnes oznámiť ukončenie svojej dlhoročnej kariéry. Tridsaťštyriročný jazdec tímu Quick Step, ktorý jazdí profesionálne jazdí od roku 1991, dosiahol v júli už siedmy titul najlepšieho vrchára na Tour de France. (SITA)
FUTBAL. Ligová komisia Slovenského futbalového zväzu vyžrebovala 2. kolo Slovenského pohára vo futbale, ktoré je na programe 19. a 20. októbra: Rim. Sobota -- Púchov, Trenčín -- Slovan, Ličartovce -- Ružomberok/Turč. Teplice, B. Bystrica -- Prievidza, Žilina -- Šaľa, Kremnička -- Inter, Trnava -- Zlaté Moravce, Bratislava -- Nitra. (TASR)
HOKEJ. Jeremy Roenick a Philadelphia Flyers sú podľa zámorských médií pred konfliktom. Opora Flyers totiž utrpela vo štvrtom zápase finále Východnej konferencie už desiaty otras mozgu v kariére a odvtedy je na listine zranených hráčov. Podľa pravidiel NHL majú zranení hokejisti právo na svoj plat aj počas uzávierky súťaže. Philadelphia by tak mala vyplatiť Roenickovi za nadchádzajúcu sezónu celú sumu 7,5 milióna dolárov. (SITA) u Český hokejový brankár Dušan Salfický zo Severstaľu Čerepovec vyrovnal rekord ruskej superligy v počte zápasov za sebou bez inkasovaného gólu. Salfický neinkasoval v štyroch dueloch po sebe, čím sa vyrovnal Jeremejevovi z Din. Moskva zo sezóny 1999/2000 a svojmu krajanovi Trvajovi, ktorému sa to podarilo v uplynulom ročníku v drese Lady Togliatti. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 03:25