Niekde žijú nechutné plazy, na iných miestach vraj straší (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Ostrov hadov či krokodília farma. Odvážiš sa vkročiť na extrémne najnebezpečnejšie miesta sveta?

Radka Rosenbergová12.09.2021., 08:00h
Niekde žijú nechutné plazy, inde vraj straší. V mnohých lokalitách dochádza k zbytočným úmrtiam, pretože turisti nie sú dostatočne obozretní. Pozri si zoznam extrémne nebezpečných miest, kde vstúpia iba skutoční odvážlivci!
Lajkuj Brainee.sk na

Údolie smrti

Ide asi o jedno z najznámejších nebezpečných miest na svete. Údolie smrti sa vyznačuje extrémne chladnými zimami a smrteľne horúcimi letami. Teplota tu môže dosiahnuť viac ako 50 stupňov celzia. Názov si údolie získalo po tom, ako tu v roku 1849 zahynula skupina zlatokopov.

Okrem toho ide o najsuchšie, najhorúcejšie a najnižšie položené miesto nielen v Nevade a v Kalifornii, ale na celej západnej pologuli. Teploty sú pre ľudí extrémne nebezpečné a zotrvať sa tu dá len veľmi krátky čas - napríklad na jar, keď začína kvitnúť zopár kvetov. Žiť v údolí je ale prakticky nemožné.

V Údolí smrti neexistuje žiaden život (ilu) V Údolí smrti neexistuje žiaden život (ilu) commons.wikimedia

Snake Island

Pokiaľ máš strach z hadov, o toto miesto nezavadíš ani prstom na mape. Nachádza sa v Atlantickom oceáne a žijú tu iba hady - vraj od dvoch do štyroch tisíc. Uhryznutie je také jedovaté, že ťa do hodiny zabije. Hadí ostrov je teraz neobývaný, no na určitý čas predsa len poznal ľudský život.

Do konca 20. rokov minulého storočia tu podľa legendy miestneho strážcu majáka a jeho rodinu zabili zmije, ktoré vkĺzli dovnútra jeho domu oknami. Iná miestna legenda tvrdí, že hady pôvodne doniesli piráti, snažiaci sa chrániť zakopaný poklad na ostrove. Prečo by niekto navštevoval ostrov plný hadov, keď naňho na každom rohu číha smrť?

Miestna legenda tvrdí, že hady pôvodne doniesli piráti snažiaci sa chrániť zakopaný poklad na ostrove (ilu) Miestna legenda tvrdí, že hady pôvodne doniesli piráti snažiaci sa chrániť zakopaný poklad na ostrove (ilu) unsplash.com

Veľký piesočný ostrov

Nachádza pri východnom pobreží Austrálie, približne 200 kilometrov na sever od Brisbane a ide o najväčší piesočnatý ostrov na zemi. Žije tu približne 150-členná populácia divokého psa dinga, jedna z posledných čistokrvných plemien psa dinga na svete.

A práve ten je kameňom úrazu. Napriek svojmu roztomilému vzhľadu nie je práve najlepším priateľom človeka. Nedokáže si nájsť potravu a z tohto dôvodu napáda turistov.

Divoký pes Dingo napáda turistov (ilu) Divoký pes Dingo napáda turistov (ilu) commons.wikimedia

Ostrov North Sentinel

Toto miesto sa od svojich predchodcov trošku odlišuje. Pokým na tých predošlých predstavovala nebezpečenstvo najmä smrteľná teplota či vraždiace zvieratá, na ostrove North Sentinel je to trochu iné. Nezabije ťa tu príroda, ale jeho obyvatelia.

Na ostrove žije pôvodný kmeň, ktorý zabíja všetkých, čo sa k nemu priblížia. Takto v roku 2006 zavraždili aj dvoch indických rybárov, ktorí sa dostali až príliš blízko k pobrežiu. Odvtedy sa mu ľudia väčšinou vyhýbajú, avšak nájde sa pár odvážlivcov, ktorí tam vkročili.

Les samovrahov

Ide o zdanlivo pokojný les v Aokigahara v Japonsku, no nenechaj sa zmiasť. Miesto v dolnej časti hory Fuji má totiž hrôzostrašnú históriu. Mnoho ľudí sa tu totiž pokúsilo spáchať samovraždu - odtiaľ tiež plynie jeho názov.

Odhaduje sa, že zalesnené úbočie patrí k najpopulárnejším miestam na svete pre ľudí, ktorí chcú dobrovoľne skončiť so svojím životom. Napríklad v roku 2010 sa tu pokúsilo zabiť 247 ľudí, pričom sa to podarilo asi 54 z nich.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mark Davis (@mark.davis.photography)

Krokodília farma

Kto z nás by sa nebál štvornohých zvierat s ostrými zubiskami? Medzi najnebezpečnejšie turistické atrakcie na svete patrila aj krokodília farma v Thajsku. Turisti tam na provizórnom plavidle mohli cestovať po vode plnej nebezpečných krokodílov.

Okrem toho dostal každý z nich udicu a niekoľko kusov hovädzieho mäsa, ktorými zvieratá dráždil. Riskantná atrakcia bola nakoniec po dlhom čase zakázaná a krokodíliu farmu zavreli. 

Krokodília farma naženie mnohým strach (ilu) Krokodília farma naženie mnohým strach (ilu) unsplash.com

Sodné jazero

Je mimoriadne nebezpečné najmä vďaka chemikáliám. Jazero smrti sa nachádza v severnej Tanzánii, blízko pri hraniciach s Keňou. Je hlboké až tri metre a príšerne horúce - jeho teplota dosahuje až 60 stupňov Celzia.

Nie je bezpečné najmä kvôli vysokému pH, ktoré má skoro takú hodnotu ako čpavokV dôsledku výparov je v jazere a okolí vysoká koncentrácia uhličitanu sodného. Veľký obsah solí spôsobí, že telá živočíchov, ktoré uhynú v blízkosti jazera, sú dokonale mumifikované.

Modrá diera

Leží neďaleko egyptského mesta Dahab a ide vraj o najnebezpečnejšiu lokalitu pre potápačov na zemi. Prídu sem iba tí najodvážnejší. Hlboká voda pohltila už množstvo ľudí. Potápači tu uviaznu a nedokážu vyplávať nahor. Údajne už Modrá diera za posledné roky pripravila o život 130 až 200 odvážlivcov.

Ani tieto alarmujúce čísla mnohých neodrádzajú a do lokality sa chodia neustále potápať. Ponor v Modrej diere si totiž vyžaduje špeciálny výcvik a kompetentné technické vybavenie, čo mnohí ľudia nemajú. Z tohto dôvodu tu dochádza k zbytočným úmrtiam.

Modrá diera pripravila o život stovky potápačov (ilu) Modrá diera pripravila o život stovky potápačov (ilu) commons.wikimedia

Močiar Manchac

Lokalita nachádzajúca sa v štáte Luisiana v USA je stále zahalená rúškom tajomstva. Bažiny tu majú až niekoľko kilometrov, pričom v ich strede sa nachádza takzvaný Medový ostrov, ktorý obývajú divoké včely.  Podľa legendy na začiatku 20. storočia močiar zaklial muž oddaný voodoo.

Toho tu držali ako väzňa. Najbližšie osady potom postihol nebezpečný hurikán a ten všetko zničil a zabil mnoho ľudí. Teraz močiar vyhľadávajú najmä turisti, ktorí chcú zažiť neuveriteľné vzrušenie. Je totiž plný skutočnej hrozby pre ľudský život, pretože sa to tu doslova hemží aligátormi!

Cesta smrti

Cestu smrti, tiež známu ako Death road, nájdeš v Bolívii. V roku 1995 ju vyhlásili za najnebezpečnejšiu cestu sveta, pričom sa odhaduje, že si vyžiada až tristo obetí ročne. 

Napriek výstavbe bezpečnejšej trasy ju niektoré autá stále využívajú. Prejazd po ľavej strane predstavuje asi najmenšie riziko, no treba byť neustále obozretný. Stačí chvíľka nepozornosti a môže dôjsť k obrovskému nešťastiu. 

Cesta smrti je najnebezpečnejšou trasou na svete (ilu) Cesta smrti je najnebezpečnejšou trasou na svete (ilu) commons.wikimedia

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 14:14