Trúfol by si si navštíviť tieto netradičné ubytovne?instagram.com
StoryEditor

Izba v tvare bubliny či medzi stromami: Toto sú veľmi netradičné ubytovacie zariadenia z celého sveta

Radka Rosenbergová10.07.2021., 14:00h
Predstav si, že by si spal v sklenenom iglu či v jaskyni. To sa môže stať realitou, ak by si navštívil tieto netradičné ubytovacie zariadenia. Tak čo, trúfaš si na ne?
Lajkuj Brainee.sk na

Zo starého lietadla

V Kostarike nájdeš zaujímavý hotel s názvom Boeing 727, ktorý je vytvorený z pokazeného lietadla. Môžeš sa tak tešiť na noc v upcyklovanom boeingu z roku 1965, ktorý premenili na luxusný penzión s dvoma spálňami. Hostia sa môžu vo výške 50 stôp pokochať výhľadom na džungľu či oceán. Navyše, izby sú klimatizované a každá z nich má vlastnú kúpeľňu. V hoteli sa budeš cítiť, akoby si lietal. 

Pre všetkých knihomoľov

V Tokiu nájdeš ubytovňu s názvom Book and Bed Tokyo, ktorá vyzerá ako veľké kníhkupectvo. Každý jeden hosť tu má svoj kútik s útulnou posteľou, odkladacími priestormi a, samozrejme, niekoľkými poličkami s množstvom kníh. Nájdeš tu okolo 3-tisíc titulov v japončine a angličtine. Jedinou nevýhodou je možno spoločná kúpeľňa. 35 dolárov (približne 30 eur) za noc však určite stojí za objavenie nových príbehov a spoznávanie krásneho Tokia. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BOOKANDBEDTOKYO®︎ (@bookandbedtokyo)

Nielen pre eskimákov

Ak chceš na pár dní okúsiť, aké je to žiť v iglu, navštív hotel Levin Iglut vo Fínsku. Otvorili ho už v roku 2016 a nachádza sa vo fínskom Laponsku, v blízkosti dovolenkovej destinácie Levi. Každá izba má tvar iglu a je vybavená kuchynkou, vaňou a manželskou posteľou. Samozrejme, nemôže tu chýbať ani krb, aby hostia nepremrzli. Navyše, tento hotel v tvare bubliny získal prestížne hodnotenie a zaradil sa tak medzi najlepšie ubytovne vo Fínsku. 

Ako z detských čias

Útulný domček na strome nájdeš aj u nás, no asi najkrajší je Resort Treehouse Lodge v Peru, do ktorého sa hostia dostanú iba vďaka hodinovej plavbe loďou po Amazonke. Potom ešte musia zdolať drevený most a po chvíľke bývajú ako v rozprávke. Takýto domček na strome možno niektorým z nich pripomenie aj detstvo. Samozrejme, nachádza sa tu všetko, čo potrebuješ - sprcha, toaleta či posteľ s baldachýnom. 

Tradícia Nomádov

Ak sa rozhodneš niekedy navštíviť Kirgizsko, určite musíš stráviť aspoň jednu noc jurte - okrúhlom obydlí s plstenou strechou. Takéto sa nachádzajú aj v hosteli v Happy Nomads Village v Karakole. Tradičná stavba je spestrená nádhernými kvetmi, takže sa tu budeš cítiť ako v inom svete plnom farieb. Ak chceš vyraziť za zážitkami, rozhodne sa vyber do Kirgizska!

Ako naši predkovia

Vieš si predstaviť bývať niekoľko dní v jaskyni? Bývanie našich predkov si môžeš vyskúšať v Kokopelliho jaskyni v meste Farmington v Novom Mexiku. Izbička s dreveným nábytkom pôsobí na prvý pohľad veľmi útulne a zvnútra je vybavená veľmi moderne. Nájdeš tu aj vírivku, sprchu, kompletne vybavenú kuchyňu, obývaciu izbu s krbom, spálňu a balkón s výhľadom na rozsiahlu púštnu krajinu. Tak čo odhodlal by si sa aspoň čiastočne vrátiť do minulosti? 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:02