VI PER
StoryEditor

Maďarská umelkyňa sa v New Yorku hrala na multimilionárku. Všetci jej bez výhrad naleteli

red24.06.2021., 15:00h
Andi Schmied je maďarská umelkyňa a architektka, ktorej sa podarilo to, o čom sa bežným ľuďom môže iba snívať. Dostala sa do najdrahších apartmánov na svete, ktoré sa nachádzajú na Manhattane v New Yorku. A to vďaka tomu, že mala odvahu hrať sa na multimilionárku, ktorá si apartmány skutočne môže dovoliť kúpiť. Všetci realitní agenti naleteli a Andi umožnili prehliadky najluxusnejších apartmánov.
Lajkuj Brainee.sk na

Top byty v New Yorku stoja desiatky miliónov dolárov. A už len dostať sa na obhliadku nie je bežné. Realitní agenti, ktorí sami na predajoch „skasírujú“ aj státisícové provízie, si poriadne preveria, koho do „top of the top“ vpustia.
Rodáčke z Budapešti Andi, ktorá vystupovala pod falošným menom Gabriella, sa to podarilo. Stačilo tvrdiť, že je manželkou úspešného obchodníka so starožitnosťami, tváriť sa dostatočne „bohato“ a primerane sa obliecť.

Gabriella takto prenikla, v spoločnosti realitných agentov, do 25 najluxusnejších apartmánov na najvyšších poschodiach newyorkských mrakodrapov. Zaujalo to viaceré svetové médiá

Napriek ikonickej povahe panorámy Manhattanu existujú iba štyri miesta, odkiaľ môže tento jedinečný pohľad zažiť verejnosť. A aj to až po zaplatení vstupného: Empire State Building, Rockefeller center, ONE World Trade Center a Edge na Hudson Yards.

VI PER

​Všetky ostatné pohľady z výšky sú súkromným privilégiom majiteľov tých najluxusnejších bytov. Na vašom instagrame by sa len tak ocitnúť nemohli. Nikto by vás tam nevpustil.

Andi Schmied, a.k.a. Gabriella, svoje falošné bytové obhliadky zdokumentovala na fotoaparát (pritom predstierala, že robí iba „nepodarené“ amatérske fotky) a svoju skúsenosť opísala v exkluzívnej knihe Private Views. 

V tej ponúka pohľad do elitného sveta, predstavuje surrealistické „presviedčacie“ stratégie amerických realitných maklérov a umožňuje čitateľom aspoň na diaľku obísť prísnych vrátnikov týchto luxusných nehnuteľností.
V knihe uvidíte, čo sa vám inak nepodarí.

Teda – ak nemáte na účte desiatky miliónov.

archív

​Napríklad západ slnka z Trump Tower, výhľad zo súkromného klubu najvyššej obytnej stavby na planéte a ukážky tých najluxusnejších materiálov, ako je sibírsky mramor používaný v kúpeľniach s výhľadom na Sochu slobody.

Knihu Private Views, ktorá vyšla v obmedzenom náklade, sa podarilo v malom množstve získať aj vydvateľstvu MAFRA Slovakia, ktoré prevádzkuje Bra!nee. Ak vás zaujíma, kúpite si ju na tomto linku. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:39