Unsplash/Kate Kasiutich
StoryEditor

Wellness či káva na terase v Budapešti. Zaočkovaní Slováci môžu voľne cestovať do Maďarska

TASR09.06.2021., 10:48h
Náš južný sused sa pre Slovákov otvára a bola by škoda to nevyužiť. Voľné cestovanie platí od dnešného dňa, oznámil na sociálnej sieti šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.
Lajkuj Brainee.sk na

Minister pripomenul, že v uplynulých týždňoch často rokoval so slovenským rezortným kolegom Ivanom Korčokom (nominant SaS) s cieľom čo najskôr umožniť zaočkovaným občanom voľne cestovať, aby sa tak „opäť stretli rodiny, priatelia a spoločenstvá“.

„Rokovania v utorok (8. 6.) popoludní priniesli výsledok – slovenská strana oficiálne oznámila, že s návrhom súhlasí,“ dodal Szijjártó. Slovenský štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus pred stredajším rokovaním vlády priblížil, že vstup ľudí z Maďarska na Slovensko bude podmienený dodatkom k očkovaciemu preukazu.

Ten musí obsahovať informáciu, kedy bola osoba zaočkovaná. Maďarsko uznalo slovenský očkovací certifikát bez pripomienok, podotkol Klus.

Maďarsko má od 1. septembra 2020 podmienku, že do krajiny môžu vstúpiť len ľudia s maďarským občianstvom alebo potvrdením o pobyte. Klus preto očakáva, že Maďarsko zjednoduší režim pre prichádzajúcich ľudí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:43