TASR - Ladislav Vallach
StoryEditor

Dovolenka pri Balatone: O podmienkach rekreácie je rozhodnuté, toto ťa ale nepoteší

TASR03.06.2021., 12:15h
Medzi Maďarskom a Slovenskom zatiaľ chýba dohoda v otázke vzájomného uznávania si očkovacích certifikátov.
Lajkuj Brainee.sk na

Na platených kúpaliskách v Maďarsku, a teda aj pri najväčšom jazere Balaton, sa nebude treba preukazovať očkovacím certifikátom alebo certifikátom potvrdzujúcim prekonanie ochorenia covid-19. Prevádzkovatelia týchto zariadení ale budú musieť zabezpečiť koncentráciu návštevníkov tak, aby na každého vyšlo v priemere desať štvorcových metrov plochy, uviedla vo štvrtok komerčná televízia ATV.

Prebiehajú rokovania na úrovni expertov 

Aktuálne zatiaľ chýba dohoda medzi Maďarskom a Slovenskou republikou v otázke vzájomného uznávania si očkovacích certifikátov, bez ktorých slovenskí občania s cieľom rekreácie nemôžu bez ďalších obmedzení vstúpiť na územie Maďarska. Podľa spravodajského servera penzcentrum.hu slovenský rezort diplomacie v utorok v tejto súvislosti uviedol, že prebiehajú rokovania na úrovni expertov.

Podľa oficiálnej stránky slovenskej diplomacie kontroly hraníc sú v zmysle nariadenia maďarskej vlády predĺžené do 22. júna 2021.

​Oficiálna letná sezóna sa na maďarských kúpaliskách začne 12. júna. Väčšina reštauračných zariadení vytvorí iba vonkajšie terasy, aby tak nemuseli od hostí pýtať certifikát o očkovaní či prekonaní covidu, ktoré sú potrebné pri konzumácii v interiéri. Väčšina obsluhujúcich sa už dala zaočkovať, zaznelo v reportáži televízie ATV.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:24