Tak čo, ktoré z nich navštíviš ako prvé (ilu)Twitter.com/AwesomeEarthPix, Twitter.com/NatGeoTravel
StoryEditor

Avatar či Game of Thrones v realite. Na svete existujú čarovné miesta, ktoré vyzerajú ako zo známych snímok

ros04.12.2021., 15:00h
Ak miluješ cestovanie, rozhodne nezabudni navštíviť tieto zaujímavé destinácie. Príroda z nich spravila skutočne očarujúce miesta, ktoré sú akoby vystrihnuté z rôznych fantazijných filmov či rozprávok.
Lajkuj Brainee.sk na

Národný lesný park Zhangjiajie v Číne

Na jar ťa sprevádza vôňa rozkvitnutých tropických kvetov, jeseň ťa prekvapí svojimi pestrými farbami. Tento surrealistický les plný prírodných kamenných veží s kopou zelene sa nachádza v južnej provincii Hunan v Číne. Parkom sa inšpiroval aj režisér James Cameron pri tvorbe slávneho fantasy filmu AvatarJednu z kamenných veží nakoniec pomenovali po filme ako Avatar Hallelujah Mountain.

Parkom sa inšpirovala aj James Cameron pri tvorbe slávneho fantasy filmu Avatar Parkom sa inšpirovala aj James Cameron pri tvorbe slávneho fantasy filmu Avatar commons.wikimedia.org

Pohorie Tianzi v Číne

Tianzi Mountain je hora v Zhangjiajie v čínskej provincii Hunan. Pohorie je známe vďaka "zeleným kameňom" - charakterizuje ho niekoľko kameňov s vrcholmi pokrytými množstvom zelene, kríkov, stromov a trávy. V horách sa tiež nachádza množstvo voľne žijúcich zvierat či tiež niekoľko vodopádov, jaskýň z vápenca, riek alebo jazier. Vďaka tomu vyzerá ako z rozprávky. 

Soľné pláne v Bolívii

Soľné pláne v Bolívii sú široké viac ako 6 400 kilometrov, informuje web The Portalist. Navyše sa tu nachádza slaná voda, ktorá je bohatá na lítium a soľné bloky sa často používajú pri stavbe domov, hotelov a dokonca aj nábytku. Toto miesto len čaká na to, kým sa tu natočí nejaký ďalší skvelý fantasy príbeh.

Ulica Baobabov, Morondava, Madagaskar

Madagaskar je známy ako krajina čarovných baobabov. Niet divu, že sa tu nachádza miesto, ktoré je plné týchto čarovných vysokých stromov. Aj keď ich tu nie je až také veľké množstvo ako v Lese Goblin, Ulica Baobabov má predsa len niečo do seba. Mnoho z týchto mohutných stromov je tu viac ako 800 rokov a vyzerajú ako z iného sveta. 

Les Goblin na Novom Zélande

Magické miesto je skutočne unikátne. Les Goblin je celý rok pokrytý machovým kobercom. Pôda je tu náchylná na vlhkosť. Celý les pokrýva baldachýn pokrútených stromov, ktorý siaha k oblohe ako zúfalé prsty, čo sa snažia dotknúť oblohy. 

Mramorová jaskyňa v Čile

Táto jaskyňa, ktorá je až strašidelne krásne ožiarená modrou, sa nachádza uprostred ľadovcového jazera, ktorého chodby vytesali vlny z pevného mramoru. Mramorová jaskyňa vyzerá ako miesto, kde by hrdina mohol nájsť dôležitý poklad... za predpokladu, že sa dostane dovnútra. Prístup k jaskyniam nie je úplne jednoduchý (dostaneš sa tam iba vďaka plavbe loďou), čo z tejto lokality robí dokonalé miesto pre fantastické dianie.

Ryžové terasy Longji

Prekrásne ryžové terasy nájdeš v meste Longji v Číne, ktoré je tým celosvetovo známe. Longi je v preklade Dračia chrbtica a skutočne tak aj vyzerajú. Toto magické miesto postavili takmer pred 700 rokmi Čuangovia, najväčšia etnická menšina v Číne, ktorí rozprávajú svoj vlastný staroveký príbeh. Farby terasy sa menia v závislosti od ročného obdobia, pretože sú zaplavené vodou, ktorá zavlažuje ryžu. 

Gaztelugatxe v Španielsku

Neobývaný skalnatý ostrovček, ktorý predstavuje poklad na baskickom pobreží.  Nachdáza sa na ňom kaplnka, pričom sa na tomto ostrove natáčala známa séria Game of Thrones. Ostrov je súčasťou rovnomenného chráneného biotopu a patrí k najväčším turistickým atrakciám baskického pobrežia. Na ostrove sa nachádza stredoveká pustovňa zasvätená Jánovi Krstiteľovi, ku ktorej vedie od pobrežia 241 schodov. S miestom sa spájajú rôzne početné legendy o živote rybárov. 

Krivý les Gryfino v Poľsku

Kto z nás by nechcel navštíviť začarovaný les len tak zo zvedavosti? Tento sen si môžeš splniť, pričom ani nemusíš ďaleko cestovať, postačí ísť iba do Poľska. Stromy tu rastú nakrivo, čo dodáva tomuto miestu akúsi čarovnú auru. Všetky majú tvar akéhosi háku, pričom nie je známe, prečo rastú do takéhoto tvaru. Povráva sa, že počas druhej svetovej vojny tadiaľto prešli nemecké tanky, ktoré mladý porast poškodili a stromy kvôli tomu začali rásť nakrivo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 08:57