Brainee.sk, Pexels.com/MART PRODUCTION
StoryEditor

Ak si zaočkovaný a máš peniaze, cestuj. Martin Hanzel radí, ktorá krajina ťa vyjde na jeseň či v zime lacno

Dominika Pacigová15.10.2021., 08:00h
Záujem vycestovať je nižší kvôli korone. Predĺžené víkendy nie sú až tak vyhľadávané ako v minulosti, hovorí Martin Hanzel.
Lajkuj Brainee.sk na

Cnie sa ti za letom? Rád by si si oddýchol pri mori alebo by si chcel vyraziť na predĺžený víkend? Martin Hanzel, zakladateľ Tour de Svet, najväčšej cestovateľskej skupiny na Slovensku, ti poradí, kam sa oplatí ísť na jeseň alebo v zime.

Lacný Dubaj

Vyzerá to tak, že hitom tohtoročnej jesene a zimy bude Dubaj. „Letenky sú lacné, dajú sa kúpiť aj za 50 eur. Bonusom je, že od októbra tam otvorili výstavu Expo Dubaj, tá môže byť ďalším ťahákom, prečo ísť do krajiny,“ uviedol pre Brainee Martin Hanzel.

Dubaj je dlhodobo otvorený pre turistov, ak si zaočkovaný niektorou z vakcín proti ochoreniu covid-19 schválených Svetovou zdravotníckou organizáciou, môžeš na územie Spojených arabských emirátov vstúpiť bez karanténnych opatrení. „Aj naďalej platí povinnosť vykonať PCR test pred cestou (72 hodín), ktorý je kontrolovaný pred nástupom do lietadla. Všetci prichádzajúci budú po prílete testovaní PCR metódou priamo na letisku a výsledok im bude doručený formou SMS,“ informuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na webovej stránke.

USA sa po dlhej dobe otvárajú turistom 

Zakladateľ najväčšej cestovateľskej skupiny predpokladá, že záujem bude aj o USA. Spojené štáty americké po 19 mesiacoch ohlásili, že sa od začiatku novembra otvárajú pre turistov. „V dohľadnej dobe by som aj ja rád navštívil USA. Láka ma skôr teplo, neskôr možno New York, pretože ten vie byť v zime nevyspytateľný,“ prezradil.

Poloprázdna Európa 

Ak však preferuješ Európu, navštíviť môžeš aj tradičné turistické destinácie. Európske metropoly sú poloprázdne. „Záujem vycestovať je nižší kvôli korone. Predĺžené víkendy nie sú až tak vyhľadávané ako v minulosti,“ objasnil Hanzel.

Ceny za ubytovanie sú podľa jeho slov v Európe nižšie ako pred pandémiou, no počas leta už začali postupne rásť. Aj napriek tomu, že na letiskách sú kontroly, viac ako dve hodiny pred odletom pravdepodobne nebudeš potrebovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:26