TASR/AP
StoryEditor

Pre Slovákov sa otvára raj s plážami! Táto populárna krajina privíta európskych turistov

HNonline.sk15.05.2021., 12:38h
Po mesiacoch reštrikcií a obmedzení svoje brány otvára Portugalsko.
Lajkuj Brainee.sk na

Od 17. mája sprístupnia obľúbenú destináciu. Raj na zemi s atraktívnymi mestami či plážami je obľúbeným miestom aj pre Slovákov. Pred pandémiou sme vedeli nájsť lacné letenky na predĺžený víkend. Krajina sa snaží nakopnúť letnú sezónu, keďže tá minuloročná bola veľmi stratová.

Na pláži bez rúška

Cestujúci z krajín Európskej únie s incidenciou 500 prípadov na 100 000 obyvateľov môžu uskutočňovať „všetky druhy“ ciest vrátane tých, ktoré nie s nevyhnutné, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva vnútra.
Obmedzenia s výnimkou nevyhnutných ciest zostávajú naďalej v platnosti pre päť krajín EÚ — Cyprus, Chorvátsko, Litvu, Holandsko a Švédsko, ako aj Brazíliu, Indiu a Juhoafrickú republiku.

​Portugalská štátna tajomníčka pre cestovný ruch Rita Marquesová v rozhovore pre BBC pripomenula, že reštaurácie, kaviarne a obchody sú otvorené od 1. mája. Naďalej platia niektoré obmedzenia, ako s nosenie rúšok a udržiavanie odstup. Rúška podľa nej netreba nosiť napríklad na pláži.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 15:50