unsplash.com
StoryEditor

Naskočiť na rozbehnutý vlak, alebo ako zvládnuť štátnice aj novú prácu a nezblázniť sa

Miroslav Kamody22.06.2021., 17:00h
Už pri prijatí na vysokoškolské štúdium som bol skalopevne rozhodnutý, že v čase jeho ukončenia budem mať stabilnú prácu, ktorá mi umožní naštartovať môj „dospelácky“ život. Myslel som si, že mám všetko dokonale naplánované, no nerátal som hneď s niekoľkými vecami – s pandémiou, home officeom a zásnubami.
Lajkuj Brainee.sk na

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Orange.

Keď mi tri mesiace pred koncom školy prišiel e-mail s pozvaním na pracovný video-pohovor, bol som od radosti celý bez seba. Vedel som, že pôjde o nový web pre mladých, no to bolo všetko. Nevedel som si predstaviť, koľko driny počas pandémie, často iba cez internet z bezpečia svojich domovov, museli urobiť ľudia, kým sa Brainee dostalo do fázy, kedy potrebovalo redaktorov. Vedel som len to, že chcem byť jeho súčasťou.

Pri príprave na pohovor som nepodcenil takmer nič. Naštudoval a pripravil som si všetko, aby som sa „predal“. Jediná vec, ktorej som nevenoval pozornosť, bola kvalita internetu. Keď mi začal počas pohovoru sekať, panikáril som a splietal nezmysly o svojom rodnom meste. Po pohovore som bol presvedčený, že moje plány o budúcnosti sa začínajú rúcať.

unsplash.com

​O to viac som bol prekvapený, keď ľudí v mediálnom dome moja bezprostrednosť a humorná úprimnosť zaujala natoľko, že ma vzali. Jednoznačne som však musel vyriešiť problémy s internetom, pretože každodenné porady cez Zoom plné mojich „zamrznutých“ výrazov by neprospeli nikomu.

Spájať sa len s najlepšími

V rámci redakcie sme preto hľadali niečo spoľahlivé s čo najlepším pokrytím. Trochu googlenia a zistili sme, že podľa meraní spoločnosti Systemics PABnajkvalitnejšiu mobilnú 4G sieť Orange. S pokrytím 99 percent populácie je zároveň najdostupnejšou 4G sieťou u nás. Takže výber bol jasný.

Bezchybný internet sa postaral o to, aby naše porady neboli len nezrozumiteľnými „sekanicami“, ktoré by nám pri plánovaní nového webu určite na pohode nepridali. K tomu všetkému treba pridať samotnú tvorbu článkov a zdieľanie redakčných plánov cez cloud, mnohokrát aj počas porád. To by môj starý internet jednoducho nezvládol.

Takto sme dokázali pracovať spoločne a určite aj na základe vlastných skúseností vieš, že keď sa dobré nápady a veci spoja do jedného, je to výhra pre všetkých. To si uvedomuje aj Orange, a preto všetkým podnikateľom ponúka možnosť spojiť si mobilné a pevné služby do jedného balíka a optimalizovať tak náklady na telekomunikačné služby.

Je pritom úplne jedno, či máš zabehnutý biznis alebo sa práve teraz odvážne púšťaš do nového podnikania, aj na teba čaká dvakrát viac dát, extra bonus na nové zariadenie alebo 10-percentná zľava na paušál. A to je niečo, čo oceníš nielen ty sám, ale aj tvoja peňaženka.

Odhodlane k splneniu svojich snov

Aby toho nebolo málo, spoľahlivý internet mi okrem pracovných povinností pomohol zvládnuť aj tie školské. Cez deň som makal na článkoch a po nociach finišoval diplomovú prácu a pripravoval sa na obhajoby. Bez toho by môj plán ani zďaleka nevyšiel.

K tomu všetkému sa pridalo ešte aj sťahovanie z Nitry do Bratislavy, ktoré sme absolvovali počas prísnych opatrení spojených s pandémiou koronavírusu. Keďže som si uvedomoval, že môj život čaká jedna z doteraz najzásadnejších zmien, rozhodol som sa to zavŕšiť žiadosťou o ruku. Prsteň som, ako inak, hľadal na internete a našťastie mojej snúbenici po magickom „áno“ sadol ako uliaty.

unsplash.com

​Prácu by som mal, bývanie taktiež, ukončenú školu a snúbenicu tiež – je najvyšší čas začať makať na tom, aby sa nič z toho nezosypalo ako domček z karát. Som spokojný, no ešte stále je na čom pracovať – koniec koncov, už riešime svadbu. Ako inak – cez internet.

A moja rada na záver? Nebáť sa púšťať do vecí, po ktorých túžiš. Nezabúdaj na to, že máš okolo seba dostatok ľudí, ktorí stoja za tebou. Či už zakladáš svoj biznis alebo len chceš nakopnúť svoj život tým správnym smerom, vždy tu pre teba bude rodina, známi a kryť ti chrbát bude aj operátor, ktorému záleží na tom, aby si bol vždy spokojný.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:20