Vydrica.com
StoryEditor

Vydrica ponúkne luxus v centre Bratislavy. Verím, že začneme na jeseň, hovorí architekt Benetin

TASRMiroslav Kamody04.08.2021., 10:00h
Pod Bratislavským hradom už čoskoro vyrastie prvá časť najluxusnejšej mestskej štvrte. Projekt po dlhom čase získal právoplatné rozhodnutie.
Lajkuj Brainee.sk na

Developerský projekt Vydrica, ktorý má vyrásť pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, získal stavebné povolenie pre objekty prvej etapy. Predpokladané ukončenie prvej z troch etáp investor očakáva v priebehu roka 2024.

Deň predtým, ako túto informáciu oficiálne potvrdili zástupcovia spoločnosti Vydrica Development, ju na podujatí Brainee Inspire oznámil architekt Juraj Benetin. Ten sa skrz štúdio Compass Architekti priamo podieľal na tom, ako bude Vydrica vyzerať. 

V úvode diskusie na tému Bratislava ako mesto, kde chcú žiť mladí ľudia prezradil, že mu v priebehu dňa prišiel mail, z ktorého sa dozvedel, že majú právoplatné stavebné rozhodnutie na Vydricu. „Pre ten tím, ktorý na toto rozhodnutie čakal 16 mesiacov je to skvelá správa.”

Archív Vydrica Development

​Ako pokračoval, „už niekedy na jeseň, teda okrem toho, že hryzieme ten kopec, tak sa už budú aj domy robiť. Verím, že sa to začne pomaly črtať a bude fajn,” dodal. 

Výstavba prvej etapy projektu sa začne na západe od Rybárskeho cechu a skončí sa na východe pri Vodnej veži. Práve Vodná veža by sa mala stať v budúcnosti centrálnym a kultúrno-spoločenským bodom celého projektu.  

​V rámci našej diskusie sme sa však nerozprávali iba o Vydrici. Spolu s Tatianou Kratochvílovou, prvou námestníčkou primátora Bratislavy, autorom blogu Yes In My Bratislava Adrianom Gubčom a prezidentom Cyklokoalície Danom Kollárom sme hovorili o našom hlavnom meste v širšom kontexte. Záznam celej diskusie si môžeš pozrieť vo videu nižšie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:46