Firma Robinhood chce vstúpiť na burzu (ilu)TASR
StoryEditor

Ich vstup na burzu môže ohodnotiť firmu na 35-miliárd. S vysokou sumou počíta táto spoločnosť

TASR19.07.2021., 15:49h
Prevádzkuje aj populárnu aplikáciu, ktorá umožňuje bežným ľuďom obchodovanie s akciami.
Lajkuj Brainee.sk na

Na vstup na burzu sa pripravuje americký fintech Robinhood Markets, ktorý počíta s ohodnotením až na 35 miliárd amerických dolárov (29,66 miliardy eur), ukázala správa pre burzový dohľad.

Robinhood poskytuje finančné služby a prevádzkuje populárnu aplikáciu, ktorá umožňuje bežným ľuďom obchodovanie s akciami, opciami, fondmi ETF či kryptomenami. Firma v prvotnej emisii (IPO) ponúkne 55 miliónov akcií, z ktorých by chcela získať viac než 2,3 miliardy amerických dolárov. Ich cena by sa mala pohybovať niekde v pásme 38 až 42 amerických dolárov.

Robinhood poskytuje finančné služby a prevádzkuje populárnu aplikáciu, ktorá umožňuje bežným ľuďom obchodovanie s akciami, opciami, fondmi ETF či kryptomenami Robinhood poskytuje finančné služby a prevádzkuje populárnu aplikáciu, ktorá umožňuje bežným ľuďom obchodovanie s akciami, opciami, fondmi ETF či kryptomenami TASR

Robinhood založili v roku 2013 spolubývajúci zo Stanford University Vlad Tenev a Baiju Bhatt. Podľa zdrojov oboznámených so záležitosťou tohtoročné kolo financovania ohodnotilo spoločnosť približne na 30 miliárd USD.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:22