StoryEditor

Dokonalosť na kolesách? V zime sme prevetrali zrejme najlepší kabriolet na trhu

27.02.2021, 23:00
Kombinácia auta "hore bez" nemusí byť výhradne so slnečným letným počasím. Dôkazom je prvý kabriolet s plátennou strechou od značky Lexus.

Na úvod článku je vhodné ponoriť sa, aspoň pre väčšinu smrteľníkov, trochu do vzdialených snov. Predstavte si teda, že na vašom bankovom účte je aspoň šesťmiestna suma, bývate v luxusnej vile a v garáži máte zaparkované na bežné dochádzanie za klientmi či nákupy prémiové SUV.

Veď tie sú aktuálne v kurze, vzbudzujú rešpekt a padnú vhod aj pre zimné dovolenkové výjazdy do hôr. Vy však okrem toho túžite aj po víkendovom aute, ktoré počas voľných dní prevetráte na prázdnych serpentínach, prípadne si za jeho volantom vyčistíte hlavu od všemožných starostí spojených s vedením úspešnej spoločnosti. 

​A čo môže byť ideálnejšou voľbou, než kabriolet? Užívať si otvorené nebo nad hlavou a jedinečné spojenie s okolitým svetom. Je to jednoduchý recept pre úsmev na tvári. Zhodou náhod tu máme jeden tip - Lexus totiž nedávno priniesol na trh svoj doteraz vôbec prvý kabriolet s plátennou strechou, pričom toto karosárske prevedenie doprial atraktívnemu modelu LC 500.

Ono, po týždni testovania musíme uznať, že novinku by sme pokojne brali aj ako auto na denné jazdenie. Len je asi potrebné urobiť niekoľko priestorových kompromisov, za ktoré sa vám však na druhú stranu špičkový krásavec bez strechy zaručene odvďačí. A problémom nemusia byť ani zimné mesiace, veď práve počas mrazivého februára sme si za volant azda najkrajšieho sériového modelu sveta sadli i my.

Majstrovské dielo z Japonska

Začať môžeme tentokrát dizajnom. Ten totiž pútal pozornosť kdekoľvek sme prišli a popravde sa okoloidúcim ani veľmi nečudujeme. Veď vidieť na ceste vo februári kabriolet nie je úplne pravidlom a okrem toho je model skutočne vydareným umeleckým dielom na kolesách. Širokú karosériu dopĺňa natiahnutá predná kapota, netradične dlhý je i zadok a v samotnom strede auta potom sedíte vy. Poriadne nízko a za obrovskými bezrámovými karbón...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 12:44