Unsplash/Fabian Albert
StoryEditor

Sedem zlozvykov, ktorými si nevedome ničíš svoje auto. Našiel si sa v nich?

Radoslav Petrík02.03.2021., 11:42h
Pozri si sedem chýb, ktoré možno vo svojom aute robíš aj ty a koleduješ si tak o viac či menej nákladné opravy v servise.
Lajkuj Brainee.sk na

Vodiči sa delia v podstate najmä na dve rôzne kategórie. Tí prví sa o svojho štvorkolesového kolegu patrične starajú, možno až príliš, pričom prikladajú veľkú váhu najmä na kvalitný a pravidelný servis.

Mnohé činnosti, ktoré za volantom denne vykonávate, vám nemusia pripadať ako nejaké škodlivé zlozvyky. Tu je sedem najčastejších

Tí druhí sa chcú jednoducho len dostať z bodu A do bodu B a budú dúfať, že to auto nejak zvládne. Do servisu ich pritom dostane len moment, keď už vznikne na vozidle nejaký problém.

​Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, životnosť auta a jeho dielov dokážete výrazne ovplyvniť svojim štýlom jazdy. Môžete byť chorobný pedant, no ak jazdíte zle, budete mať pri servisných úkonoch ohromné výdavky.

Nemusí teda ísť len o úmyselné zanedbávanie servisných úkonov či hrubé správanie sa k samotnému autu, ale aj o nevedomé drobné zlozvyky, ktoré nás nemal kto odnaučiť. A ak nám nikto nepovie, že niečo robíme zle, žijeme v domnení, že je to správne.

Niektoré chyby za volantom potom dokážu z dlhodobého hľadiska prispieť k nadmernému opotrebovaniu rôznych dielov, prípadne vyústiť až do vážnej poruchy motora či inej dôležitej časti auta. A vtedy vás vedomie, že ste sa tejto situácii mohli vyhnúť, určite nepoteší.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 11:55