StoryEditor

Toto je najšialenejšie auto z autosalónu v Ženeve. Brabus za pol milióna eur

12.03.2017, 10:30
Už poriadne odvážny projekt Mercedesu upravil Brabus tak, že ho nebolo možné prehliadnuť. 

Vyzerá ako auto z katastrofického filmu, kde by sa pokojne mohlo dostať doslova kamkoľvek. Brabus si zobral do rúk verziu Mercedesu 4x42, ktorú upravil do verzie Brabus 550 Adventure. A nepohral sa len s výzorom auta. 

Brabus zvýšil výkon auta z 421 na 550 koní a upravil aj krútiaci moment, ktorý aktuálne dosahuje až 800 Nm (610Nm predtým). Napriek tomu, že toto auto má vyšku cez dva metre a hmotnosťou „dobieha“ tri tony, dostane sa z nula na sto už za 6,7 sekundy. 

Pod kapotou je samozrejme vidlicový osemvalec. Maximálna rýchlosť tohto monštra je 210 kilometrov za hodinu. Čo je pri možnostiach a technike, ktoré verzie so sebou, technologický zázrak. 

​Dotiahnutý do detailov

Naživo môže toto auto pôsobiť až desivo. Vôbec by ste sa nečudovali, ak by práve “ušlo“ z Jurského parku. Všetky časti však do seba zapadajú na chlp presne. Navyše jazda s týmto monštrom musí byť veľmi opatrná. Skúste odhadnúť, ako by dopadol taký stret s chodcom.

To však nie je všetko. Brabus z tohto auta urobil mimoriadne extrémnu verziu do terénu. K zmenám sa dostalo aj na podvozku. Z nového displeja, ktorý Brabus umiestnil pri lakťovej opierke, je možné nastavovať rôzne charakteristicky pre tlmiče. 

Rovnako do ťažkého terénu pribudol navijak a ochranné prvky z ocele pre motor, prednú masku či zadnú časť auta. Navyše laná, ktoré siahajú od prednej masky po strechu, sú osadené kvôli konárom v lese. 

Archív HN

Jeden za cenu dvoch

Auto však dostalo aj mnohé nové karbónové prvky na karosérii a väčšieho luxusu sa dočkal aj interiér. Brabus potiahol kožou všetko, čo mohol. 

Verzia Brabus 550 Adventure 4x42 dostala aj nové prídavné LED svetlomety, ktoré má osadené na streche. A to nie len veľký LED pás vpredu, ale aj jednotlivé svetlá na zadnej strane. 

Brabus si priniesol na autosalón do Ženevy mnoho svojich špecialít, no nič nezaujalo toľko pozornosti, ako keď začal tento upravený Mercedes „blikať“ LED svetlami. Lakovaný je špeciálne vybranou farbou a udávaná spotreba 13,8 litra v kombinovanej prevádzke.

Z vlastných skúseností s triedou G sa však dá povedať, že pod 20 litrov sa s týmto off-roadom bude jazdiť veľmi ťažko. 

Všetko však niečo stojí, a to o luxusných a upravených Mercedesoch platí dvojnásobne. Cena tohto Brabusu dosahuje takmer pol milióna eur. Čo znamená, že za cenu jedného by ste si kúpili dve „obyčajné verzie“  Mercedesu 4x42.

Na druhú stranu Brabus upraví Mercedes absolútne podľa predstáv budúceho majiteľa. A pravdupovediac má záruku, že už žiadny iný nebude rovnaký ako ten jeho. 

Archív HN

01 - Modified: 2024-04-04 14:22:29 - Feat.: - Title: Fico sa bojí čierneho scenára. Sľúbený plán nedoručil, namiesto toho dáva investorom desiatky miliónov eur 02 - Modified: 2024-02-01 15:07:04 - Feat.: - Title: Hamiltonov prestup do Ferrari? Jedna z naj „peciek“ v celej histórii F1. Láka ho ôsmy titul, tvrdí expert 03 - Modified: 2023-12-02 23:00:00 - Feat.: - Title: Mercedes uniká konkurencii. Toto MPV sa s plug-in hybridom radí k najlepším na trhu 04 - Modified: 2023-09-24 11:30:00 - Feat.: - Title: Sleduje auto tvoj chúlostivý život? Známe automobilky zhromažďujú extrémne citlivé osobné údaje, nedá sa s tým nič urobiť 05 - Modified: 2023-07-20 07:40:28 - Feat.: - Title: Prevalcujú ich? V Číne rastie sila, ktorá desí svetové automobilky, najtvrdšiu ranu dostane Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 09:24